Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kinder szelet lisztmentesen – csökkentett szénhidrát tartalommal

Kinder szelet lisztmentesen - gluténmentes receptHozzávalók kb. 4 adaghoz:

A tésztához:

  • 5 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 75 g eritrit édesítőszer
  • 50 g cukrozatlan gluténmentes kakaópor
  • 4 g sütőpor

A krémhez:

  • 300 g habtejszín
  • 35 g porcukor (vagy helyette kb. 50g eritrit)
  • 1 tasak gluténmentes habfixáló
  • 1 tasak gluténmentes zselatinfix – (ha a krém túl lágy volna)

Elkészítés:

  • A tojásokat alaposan megmossuk és kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük az eritrittel, a fehérjét kemény habbá verjük.
  • Óvatosan összeforgatjuk őket, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaóport.
  • A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és 180 °C fokon kb. 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Ha kihűlt, elkészítjük a krémet: a jól behűtött habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  • A kihűlt tésztát kettévágjuk, az egyik lapra ráhalmozzuk a tejszínhabot, elegyengetjük, elsimítjuk, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot.
  • Hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, majd óvatosan, apró mozdulatokkal haladva felszeleteljük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc + hűtési, hűlési idő

Tápanyagtartalom 1 adagban, ha a tészta eritrittel, a krém pedig porcukorral készül:

Energia 379 kcal / 1583,8 kJ
Zsír 31,2 g
Szénhidrát 13 g
Fehérje 11,1 g
Élelmi rost 4,7 g

A lisztmentes elkészített gluténmentes “Kinder” szelet recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Dékei Zóra, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Gluténmentes Kinder szelet készítése

Kategória: , ,