Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Dióhabos-körtés rácsos süti gluténmentesen

Dióhabos-körtés gluténmentesen rácsos süti - rácsos süteményHozzávalók a tésztához (közepes méretű tepsi 15 x 20 cm- a nagy gáztepsi kb. fele)

A dióhabhoz:

  • 240 g darált dióbél
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojásfehérje közepes (M-es) méretű tojásból
  • 80 g kristálycukor
  • 6 db kisebb körte (kb. 600g)

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk, majd gombócot formázunk belőle és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  • Közben elkészítjük a dióhabot: a tojásokat alaposan megmossuk és szétválasztjuk, majd a fehérjéket kemény habbá verjük, a darált diót összeforgatjuk a cukorral és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.
  • A körtéket meghámozzuk és kis kockákra (kb. 1×1 cm) vágjuk
  • A tészta felét Schar Mix C gluténmentes lisztkeverékkel megszórt gyúródeszkán óvatosan kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  • Rákenjük a dióhabot és egyenletesen rászórjuk a körtekockákat, majd a maradék tésztából rudakat sodrunk és berácsozzuk a süti tetejét.
  • 180 ºC fokon 25-30 percig sütjük, ha nagyon pirul a teteje, lefedhetjük alufóliával.

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom 30 db. esetén 1 darabban

Energia 205,3 kcal / 821 kJ
Zsír 11,7 g
Szénhidrát 22,5 g
Fehérje 2,5 g
Élelmi rost 1,9 g

A dióhabos-körtés gluténmentes rácsos süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin, weboldalunk dietetikusa végezte el.

Kategória: , ,