Kurkumás gluténmentes kenyér
A kurkuma jellegzetes, különleges sárga színt ad gluténmentes kenyerünknek. A kenyér elkészítés egyszerű, mert kész gluténmentes kenyérporral készítettük el.
Hozzávalók: kb. 2 db mini gluténmentes kenyérhez
- 1 csomag Madame LouLou kurkumás gluténmentes kenyérpor
(Összetevők: kukoricakeményítő, inulin, cukor, sűrítőanyag: E412, E464, só, útifű maghéjpor, kurkuma (1,5 %), sörélesztő.
Nyomokban tartalmazhat tejet, tojást és mogyorót.) - 3,4 dl ivóvíz
- 8 g étolaj
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba jól kikeverjük, és 30 percet pihentetjük.
- Rizslisztes lapon átgyúrjuk, kettéosztjuk
- Két mini kenyeret formázunk.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, és 190 °C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 75 perc
- előkészítés: 15 perc
- pihentetés: 30 perc
- sütés: 30 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 esetén 1 db. mini kenyérben |
Energia | 1610 kcal / 7983 kJ | 805 kcal /n 3991 kJ |
Fehérje | 5,6 g | 2,8 g |
Zsír | 19,0 g | 9,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,9 g | 1,5 g |
Szénhidrát | 344,0 g | 172,0 g |
amelyből cukrok | 16,4 g | 8,2 g |
Rost | 8,4 g | 4,2 g |
A kurkumás gluténmentes kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.