Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csicseriborsós gluténmentes egytálétel

Ízletes, gyorsan elkészíthető ebéd a mindennapokhoz. Legjobb, ha vaslábosban készítjük.

csicseriborsós gluténmentes egytálétel, gluténmentes receptek, diéta tanácsokHozzávalók 2 főre:

  • 2 kisebb db édesburgonya (kb. 200g)
  • 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 100 g)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 db paradicsom (kb. 200 g)
  • 100 g fagyasztott brokkoli
  • 200 g csirkemell
  • 100 g csicseriborsó
  • só, bors, kakukkfű
  • édesnemes fűszerpaprika

Elkészítés:

  • A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk apróra.
  • Az olajat kezdjük el melegíteni, majd dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát.
  • Adjuk hozzá a megtisztított, kockákra vágott édesburgonyát, a megmosott, felvágott paradicsomokat és a brokkolit, majd az egészet lefedve pároljuk kb. 5 percig. Néha keverjük át, majd tegyük hozzá a lecsöpögtetett, átmosott csicseriborsót, majd pároljuk további 5 percig. Ezalatt a csirkemelleket fűszerezzük be sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával és kakukkfűvel, majd helyezzük a csirkemell szeleteket a félig puha zöldségekre. Tegyük vissza a fedőt, majd pároljuk további 10 percig.
  • Melegen tálaljuk

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 353,9 kcal /1479,3 kJ
Fehérje 33 g
Zsír 6,4 g
Telített zsírsav 0,6 g
Szénhidrát 38,8 g
Ebből cukor 5,5 g
Élelmi rost 7,6 g

A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: ,

Ad