Narancsos forró csoki vaníliás habbal – gyors recept
- 3 dl tej
- 1,5 dl víz
- 100 g gluténmentes étcsokoládé
- fél narancs héja
A tetejére:
- 1 dl habtejszín felverve
- fél rúd vanília kikapart magjai
- darált sótlan pörkölt mogyoró
Elkészítés:
- A tejet és a vizet egy kis lábasba öntjük, a narancsot óvatosan, hogy a fehér részt ne nagyon érintsük, meghámozzuk.
- A narancshéj darabokat beletesszük a lábasba és feltesszük forrni.
- Ha felforrt, lehúzzuk a tűzhelyről és állni hagyjuk 10 percig, majd kiszedjük belőle a narancshéj darabokat és beletördeljük az étcsokoládét.
- Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony lángon még kb. 5 percig kevergetjük, majd bögrékbe, vastag falú poharakba öntjük.
- A vaníliarúd kikapart magjait elkeverjük a felvert tejszínhabban és ezt a vaníliás habot az ital tetejére adagoljuk.
- Mielőtt rákanalazzuk a habot, érdemes kicsit átkeverni az italt!
- Megszórjuk darált sótlan mogyoróval és így tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Amennyiben a forró csoki receptünk elkészítése során laktózmentes tejet és tejszínt használnak gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is egyaránt fogyaszthatják!
- Recept címke: 30 perc alatt gluténmentes étcsokoládé habtejszín max. 20 perces gluténmentes receptek mogyoró narancs poharas desszertek tej vanília