Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Olívás gluténmentes cipó recept

Iri mama egy gluténmentes cipó recepttel gazdagította gluténmentes receptgyűjteményünket!

Napokban sütöttem It’s us Naturbit Basic Mix lisztkeverékkel és barna rizsliszttel gluténmentes bagettet. Most It’s us Miklós Bread Mix lisztkeveréket kevertem hozzá. Így is jól sikerült.

Hozzávalók (12 szelet kenyérhez):

A gluténmentes cipó elkészítése:

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, alaposan elkeverem.
  • Hozzáadom az olajat, a langyos víz egy részét.
  • Kézzel összeállítom a tésztát. Vizet apránként adagolva tettem bele. Az It’s us Miklo’s bread Mix gluténmentes lisztkeverékhez kevesebb folyadékra van szükség. Másik lisztekkel készítve, 400 g kell hozzá.
  • Mikor összeáll a kenyértészta, átgyúrom, formázom. Elég lágy, de lehet vele dolgozni.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, bevágom, konyhapulton duplájára kelesztem.
  • 180 °C fokon, légkeveréssel 45-50 percig sütöm.
  • Előfordulhat, hogy pár perccel tovább kell sütni, mivel minden sütő más.
  • Rácson hagyom kihűlni majd zacskóba csomagolva tárolom. Lehet fagytani is, ekkor szeletekre, külön csomagolva tárolom.

Nagyon finom kenyér lett. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 90 – 100 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 szelet olívás gluténmentes cipóban
Energia 7290 kJ /1740 kcal 607 kJ / 145 kcal
Zsír 36,7 g 3,1 g
  amelyből telített zsírsavak 6,4 g 0,5 g
Szénhidrát 336,2 g 28,0 g
  amelyből cukrok 21,4 g 1,8 g
Rost 13,4 g 1,1 g
Fehérje 5,0 g 0,4 g
4,10 g 0,59 g

A gluténmentes cipó recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Iri mama gluténmentes cipó receptje

Iri mama gluténmentes cipó receptje

 

Kategória: , ,