Pirított máj karamellizált hagymával és citromos polentával – gluténmentes
Ön is szereti a polentát?
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g csirkemáj
- 1-2 evőkanál olívaolaj
A karamellizált hagymához:
- 2 db vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál kristálycukor
- só, bors
A citromos polentához:
- 200 g kukoricadara
- só, bors
- fél liter tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál tejszín
Elkészítés:
Először elkészítjük a karamellizált hagymát:
- Az olívaolajat felhevítjük egy lábasban, beletesszük a hagymát és enyhén sózzuk-borsozzuk.
- 8-10 perc alatt fedő alatt puhára pároljuk, néha átkeverjük.
- Ha megpuhult, megszórjuk a cukorral és gyakori kevergetés mellett aranybarnára sütjük.
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.
A citromos polentához:
- a tejet egy lábasban kevés sóval és borssal felmelegítjük,
- ha forr, beleöntjük a kukoricadarát, a citrom reszelt héját és a citromlevet és folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze.
- Kevergetve forraljuk kb. 5 percig, majd hozzákeverjük a 2 evőkanál tejszínt.
- Lefedjük és melegen tartjuk, amíg elkészítjük a májat.
A máj elkészítése:
- A májat megmossuk, alaposan megtisztítjuk, az ereket és hártyákat eltávolítjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük, beletesszük a májdarabokat és közepes lángon pár perc alatt minden oldalukat átsütjük.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézségi szint: kezdő
Gluténmentes ételrecept – nem csak gluténérzékenyeknek!
Még több polenta recept: Polenta receptek
- Recept címke: citrom cukor kukoricadara máj olívaolaj polenta tej tejszín vöröshagyma