Zelleres uborka krémleves gluténmentesen
A levesfogyasztás hozzájárul a napi folyadékbevitelünkhöz, a zöldséges rosttartalma pedig kedvező hatással vannak az emésztésre.
- 700 g uborka
- 100 g zeller
- 20 g zellerszár
- só
- 100 ml „rizstejszín” azaz rizs főzőkrém (vagy tejföl)
- 200 ml zöldség alaplé
TIPP: ha sűrűbbre szeretnénk a levest, rizsliszttel besűríthetjük
Elkészítés:
- A zellert és uborkát alaposan megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, a zellerszárat mosás után apróra vágjuk.
- Feltesszük főni, majd ha megfőtt botmixerrel pépesítjük, majd egy kis tálkába kiszedünk belőle és hozzákeverjük a rizstejszínt, majd vissza öntjük a lábasba, alaposan összekeverjük és az első rottyanásig még hagyjuk főni ezután már tálalható is
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | 1 adagban (3 főre tálalva) |
Energia | 50,1 kcal / 208,9 kJ |
Fehérje | 1,2 g |
Zsír | 2,9 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,8 g |
Szénhidrát | 4,4 g |
amelyből cukrok | 3,0 g |
Rost | 1,3 g |
A uborka krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: glutén és tejmentes krémleves rizstejszín só szárzeller tej - tojás - gluténmentes uborka zeller zöldség alaplé