Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Zelleres uborka krémleves gluténmentesen

A levesfogyasztás hozzájárul a napi folyadékbevitelünkhöz, a zöldséges rosttartalma pedig kedvező hatással vannak az emésztésre.

gluténmentes leves uborka krémlevesHozzávalók (3-4 tányérhoz):

TIPP: ha sűrűbbre szeretnénk a levest, rizsliszttel besűríthetjük

Elkészítés:

  • A zellert és uborkát alaposan megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk, a zellerszárat mosás után apróra vágjuk.
  • Feltesszük főni, majd ha megfőtt botmixerrel pépesítjük, majd egy kis tálkába kiszedünk belőle és hozzákeverjük a rizstejszínt, majd vissza öntjük a lábasba, alaposan összekeverjük és az első rottyanásig még hagyjuk főni ezután már tálalható is

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom 1 adagban (3 főre tálalva)
Energia 50,1 kcal / 208,9 kJ
Fehérje 1,2 g
Zsír 2,9 g
  amelyből telített zsírsavak 2,8 g
Szénhidrát 4,4 g
  amelyből cukrok 3,0 g
Rost 1,3 g

A  uborka krémleves recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,