Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kezdőlap / Gluténmentes receptek  /  5 . oldal

psyllium rost (útifűmaghéj)

psyllium rost (útifűmaghéj)

Egyik legismertebb növényi rost a Psyllium husk (útifűmaghéj/Fiber Husk), amelynek több, mint 80%-a élelmi rost.

A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. A tészta megfelelő állományának elérése mellett az emésztőrendszerünk működésére is pozitív hatással bír.

1-2 kávéskanál psylliumot célszerű körülbelül 2 dl folyadékban elkeverni, és ez után a tésztához keverni. Az útifűmaghéj önállóan levesek, főzelékek sűrítésére is alkalmas, azonban íze meghatározó, célszerű fokozatosan beépíteni az étrendbe.

Gluténmentes receptek a sikérhelyettesítő útifűmaghéjjal.

Glulu IR barát - cirkos gluténmentes kenyér

Glulu IR barát – cirkos gluténmentes kenyér


Finom, IR barát gluténmentes kenyér készült a Glulu gluténmentes cirkos kenyér lisztkeverékéből. A cirok nem csak seprűkészítéshez jó, kenyér is süthető belőle :) Bővebben
Kakaós-fahéjas rugelach – különleges édes kiflik a hűvös téli napokra

Kakaós-fahéjas rugelach – különleges édes kiflik a hűvös téli napokra


Különleges édes kakaós-fahéjas gluténmentes kifli recept. Rugelach. Reggelire, kisétkezésre is kiváló ez a finomság. Házi mogyorókrémmel is fantasztikus! Bővebben
Éva gyors vacsora tippje: gluténmentes hot dog

Éva gyors vacsora tippje: gluténmentes hot dog


Gyors finom és puha gluténmentes hot dog - reggelire, vacsorára, uzsonnára. Gluténmentes Íz-Lik receptrovat. Bővebben
IR barát, gluténmentes kürtőskalács recept, tejmentes

IR barát, gluténmentes kürtőskalács recept, tejmentes


Készítettünk egy tejmentes, IR barát, gluténmentes kürtőskalács receptet. Kész lisztkeverék helyett mi válogattunk össze gluténmentes alapanyagokat. Rostdús változat. Bővebben
Mesteri gluténmentes amerikai palacsinta recept édesítőszerrel

Mesteri gluténmentes amerikai palacsinta recept édesítőszerrel


A palacsinta valószínűleg mindenkit lázba hoz, ma egy gluténmentes amerikai palacsinta receptet hoztunk egy kis csavarral. Tejmentes, gluténmentes recept. Bővebben
Virsli gluténmentes bundában

Virsli gluténmentes bundában


Újabb klasszikust készítettünk el GM változatban. Kitűnő vendégváró, összehozza a társaságot. Gluténmentes bundás virsli recept 30 perc alatt. Tej- és gluténmentes Bővebben
Sós gluténmentes perec - mindenmentes recept

Sós gluténmentes perec – mindenmentes recept


Gluténmentes perecünk valójában mindenmentes recept, hiszen tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes és hozzáadott cukormentes is egyeben. Klasszikusok gluténmentesen. Bővebben
Gluténmentes kürtőskalács - klasszikusok rovatunk újabb gyöngyszeme

Gluténmentes kürtőskalács – klasszikusok rovatunk újabb gyöngyszeme


Hogyan készítsünk gluténmentes kürtöskalácsot alap gluténmentes lisztekből? Megmutatjuk fázisfotókkal.Gluténmentes kürtőskalács recept haladóknak. Bővebben
Gluténmentes bagel recept -  klasszikusok gluténmentesen Évától

Gluténmentes bagel recept – klasszikusok gluténmentesen Évától


Éva gluténmentes Íz-Lik rovatának legújabb receptje egy igazi klasszikus. Gluténmentes bagel készítése lépésről lépésre. ANNNYYYYAAAA, ezek sós fánkokkkkk!! Bővebben
Sütőtökpite – gluténmentes, cukormentes

Sütőtökpite – gluténmentes, cukormentes


Kihagyhatatlan őszi finomságot hoztunk. Kötelező elkészíteni még ősszel, pláne ha a hűtőnkben van egy csomó sült tök! Bővebben
IR barát, sütőtökös gnocchi diós sajtmártással – igazi őszi ebéd

IR barát, sütőtökös gnocchi diós sajtmártással – igazi őszi ebéd


Korábbi gluténmentes gnocci receptünk átalakításával beépíthetővé tettük az inzulinrezisztenciások diétájába is. Mi a lassabb felszívódás titka? Lássuk! Bővebben
Gluténmentes gyökérkenyér, ciabatta, vagy svájci pain pailasse.

Gluténmentes gyökérkenyér, ciabatta, vagy svájci pain pailasse.


Erről senki nem mondja meg, hogy gluténmentes. Ropog a héja, omlós, puha a belseje. Gluténmentes gyökérkenyér azaz ciabatta recept.Gyors sajtkrémmel tálalva Bővebben