Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes magos cipó air fryerben sütve

cipó recept gluténmentesenIri mama egy gluténmentes magos cipóval bővítette gluténmentes receptgyűjteményünket!

Ma ismét kísérleteztem. Szerettem volna olyan igazi, Olaszországi bucit sütni, amit jól meg lehet tölteni mindenféle jóval. Sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók (6 db):

  • 270 g Schär Mix B lisztkeverék
  • 120 g Mester kenyér Mix lisztkeverék (lehet csak egyféle liszttel készíteni)
  • 5 g só 
  • 3 g cukor 
  • 7 g porélesztő 
  • 35 g étolaj 
  • 390 g langyos víz 
  • 8 g útifűmaghéj 

Tetejére:

  • 10 g szezámmag 
  • 6 g szemes mák 

A gluténmentes magos cipó air fryerben sütve elkészítése:

  • Előbb a száraz hozzávalókat tálba mérem összekeverem.
  • Ezután hozzáadom a langyos vizet összeállítom a tésztát.
  • Majd az olajjal kidolgozom.
  • Lehet kézzel, géppel, kinek hogy tetszik.
  • Mákot és a szezámmagot tálba mérem, elkeverem.
  • Air fryer üstjébe sütőpapírt simítok.
  • Olajos kézzel a  tésztát 6 egyenlő részre osztom.
  • Előbb gömbölyítem , majd bucit formázok belőle.
  • Vízbe mártom,majd a magokba. Így teszem az Air fryer üstjébe, duplájára kelesztem.
  • 35-45 perc, hőmérséklettől függ.
  • A gépet nem kapcsolom be.
  • Miután megkelt, 180 °C fokon 15 percig sütöm.
  • Megfordítom 180 °C fokon 5 percig tovább sütöm.
  • Rácson hagyom kihűlni, majd zacskóba csomagolva tárolom.
  • Lehet fagyasztani is.
  • Nagyon finom lett .

Jó étvágyat kívánok .

Elkészítési idő: 70-80 perc

Nehézségi szint: kezdő

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes magos cipó tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes cipó recept

gluténmentes magos cipó air fryerben sütve

Kategória: , , ,