Mini gluténmentes bagett
Nemrég számoltunk be róla, hogy Hadarik Rita újabb gluténmentes lisztkeveréket alkotott. Ezek közül most az élesztőmentes gluténmentes bagett lisztkeveréket próbáltuk ki. Ez is egy célliszt, ami kifejezetten a tökéletes bagett elkészítésére lett tervezve. Nem csalódtunk. Szép és finom bagettek készültek.
Hozzávalók: 4db gluténmentes bagetthez
- 1 csomag (300 g) Hadarik Rita mini élesztőmentes bagett lisztkeverék
- 310 g víz
- 20 g ecet
- 10 g olaj
Elkészítés:
- Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.
- Négy részre osztjuk, bagetteket formázunk belőle, majd vékonyan leolajozzuk, bevágjuk a tetejét.
- 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 – 45 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egészben adagban |
4 darab esetén 1 gluténmentes bagettben |
Energia | 1102 kcal / 4595 kJ | 276 kcal / 1132 kJ |
Fehérje | 17,4 g | 4,4 g |
Zsír | 14,3 g | 3,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 2,3 g | 2,3 g |
Szénhidrát | 219,0 g | 54,8 g |
amelyből cukrok | 2,4 g | 0,6 g |
Rost | 14,1 g | 3,5 g |
A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További bagett receptek ITT.
- Recept címke: ecet étolaj glutén- és élesztőmentes gluténmentes bagettek Hadarik Rita lisztkeverék lisztkeverék víz