Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Szedres gluténmentes banánkenyér – tojás és cukor nélkül

Készítsünk édes gluténmentes kenyeret cukor hozzáadása nélkül! Megbolondíthatjuk más erdei gyümölccsel, pirított magokkal is!

szedres gluténmentes banánkenyér receptHozzávalók:

Elkészítés:

  • A banánt pürésítsük le késes robotgéppel.
  • A chia magot áztassuk be a 3 ek. vízbe néhány percre.
  • A banánhoz adjuk hozzá az olajat és a mandulatejet, majd a megduzzadt chia magot is.
  • A száraz hozzávalókat mérjük ki, majd keverjük össze, végül forgassuk össsze a banános masszával.
  • Egy kenyérformát vékonyan kenjünk ki olajjal és szórjunk meg liszttel.
  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A banánkenyeret közepes rácson süssük készre 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kissé ragacsos, de kemény a külseje, már kész van!
  • Házi gyümölcsszósszal tálaljuk, vagy fogyasszuk uzsonnára tejes kávé mellé.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy szeletben (10 esetében):

Energia 174 kcal/727,4 kJ
Fehérje 3,7 g
Zsír 6,5 g
Szénhidrát 24 g
Élelmi rost 2,5 g

A gluténmentes banánkenyér receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , , , ,