Színes gluténmentes egytálétel grillezett halloumival
Superfoodok pedig léteznek! Készítsük el ezt a gluténmentes egytálételt ebédre! A benne található antioxidánsok, értékes rostok, vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulnak szervezetünk egészséges működéséhez!
- 100 g köles
- 100 g zöldborsó
- 200 g cékla
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss vagy szárított mentalevél
- 5 g vörösszőlőecet
- 40 g gránátalmamag (kb. fél gránátalma)
- 5 g tökmag
Öntethez:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál balzsamecet
Feltét:
- 80 g grillezni való sajt (halloumi)
Elkészítés:
- A kölest alaposan mossuk és válogassuk át, majd kétszeres mennyiségű enyhén sós vízben főzzük készre.
- A céklát hámozzuk meg, vágjuk apró kockákra, majd folyamatosan kevés vizet aláöntve pároljuk puhára. A zöldborsót keverjük össze az olivaolajjal, ecettel és a mentával, majd szintén pároljuk puhára, végül keverjük hozzá a köleshez. Adjuk hozzá a megpárolt céklát is, keverjük össze és ízesítsük ízlés szerint.
- Az öntenhez keverjük el az olivaolajat a balzsamecettel és a mustárral. Ha túl sűrű az öntet, kevés vizet öntsünk hozzá. (Nem inzulinrezisztenciások kevés mézzel is bolondíthatják).
- A gártánalmát vágjuk félbe, tegyük egy vizzel teli tálba, majd ott nyomkodjuk ki a magokat. Így megússzuk, hogy az egész konyhánk gránátalmalében ússzon. A magokról végül öntsük le a vizet.
- Egy grill serpenyőben olaj nélkül hirtelen pirítsuk le a vékony szeletekre vágott sajtot, majd állítsuk össze ebédünket.
- A köleses alapot tegyük a tányérokra. Szórjuk meg gránátalmával, tökmaggal, enyhén ízesítsük az öntettel, majd tegyük rá a kisütött sajtokat.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy főre:
Energia | 520,9 kcal/ 2177,5 kJ |
Fehérje | 20,4 g |
Zsír | 23,7 g |
Szénhidrát | 52,9 g |
Élelmi rost | 7,3 g |
A gluténmentes egytálétel receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
- Recept címke: balzsamecet bors cékla gluténmentes egytálétel gránátalma grill sajt köles mentalevél mustár olívaolaj só tökmag vörösszőlőecet zöldborsó