Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mini gluténmentes bagett

Nemrég számoltunk be róla, hogy Hadarik Rita újabb gluténmentes lisztkeveréket alkotott. Ezek közül most az élesztőmentes gluténmentes bagett lisztkeveréket próbáltuk ki. Ez is egy célliszt, ami kifejezetten a tökéletes bagett elkészítésére lett tervezve. Nem csalódtunk. Szép és finom bagettek készültek.

gluténmentes bagett recept Hadarik Rita lisztkeverék

Hozzávalók: 4db gluténmentes bagetthez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.
  • Négy részre osztjuk, bagetteket formázunk belőle, majd vékonyan leolajozzuk, bevágjuk a tetejét.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő: 40 – 45 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egészben
adagban
4 darab esetén
1 gluténmentes bagettben
Energia 1102 kcal / 4595 kJ 276 kcal / 1132 kJ
Fehérje 17,4 g 4,4 g
Zsír 14,3 g 3,6 g
  amelyből telített zsírsavak 2,3 g 2,3 g
Szénhidrát 219,0 g 54,8 g
  amelyből cukrok 2,4 g 0,6 g
Rost 14,1 g 3,5 g

A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

További bagett receptek ITT.

HR gluténmentes bagett recept

Kategória: