Vaníliás gluténmentes muffin egyszerűen
A muffin egy nagyon sokoldalú gluténmentes sütemény. Fogyaszthatjuk reggeli italunk mellé, ebéd utáni desszertnek, vihetünk magunkkal tízórainak. Fogyaszthatjuk magában, de lekvárral, vajjal tejszínhabbal tovább fokozhatjuk az élvezetet.
Hozzávalók: 12 db gluténmentes muffin elkészítéséhez
- 1 csomag Madame LouLou vaníliás gluténmentes cupcake muffinpor
- 12 dkg étolaj
- 4 db közepes méretű (M-es) tojás
Elkészítés:
- Az alapanyagokat egy tálba tesszük és alaposan kikeverjük.
- Muffin formákba adagoljuk
- 160 °C fokon (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 12 muffin esetén 1 darabban |
Energia | 3075 kcal / 12853 kJ | 256 kcal / 1070 kJ |
Fehérje | 41,2 g | 3,4 g |
Zsír | 225,6 g | 18,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 16,8 g | 1,4 g |
Szénhidrát | 197,2 g | 16,4 g |
amelyből cukrok | 100,4 g | 8,4 g |
Rost | 0,2 g | 0 g |
A vaníliás gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
További gluténmentes muffin receptek
- Recept címke: étolaj lisztkeverék Madame Loulou gluténmentes lisztek muffin receptek tojás uzsonna és tízórai