Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Epres tejberizs – tejmentes recept

A tejberizs egy valódi klasszikus, gluténmentes desszert. Most ráadásul tejmentes változatban elkészítve, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is bátran beépíthetik gluténmentes étrendjükbe. Fogyaszthatjuk reggeliként, második fogásként vagy délutáni desszertként is. Tálaljuk friss idénygyümölcsökkel, de kakaóporral és fahéjjal is kitűnő választás.

epres tejberizs gluténmentes desszert receptHozzávalók: 4-6 adag

  • 2 evőkanál étolaj
  • 20 dkg rizs
  • csipet só
  • ízlés szerint édesítő
  • 7 dl ALPRO rizsital („rizstej”)
  • 1 dl ALPRO rizs főzőkrém („rizstejszín”)
  • 15 dkg eper (fagyasztottat használtunk)

Elkészítés:

  • A rizst kissé megpirítjuk az olajon, sózzuk, majd felöntjük a rizstejjel
  • Hagyjuk puhára főni
  • Édesítjük és hozzáadjuk a rizstejszínt, elkeverjük.
  • Az epret (lehet egészben vagy akár apróra vágva is) hozzákeverjük.
  • Hagyjuk kihűlni és tálaljuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 adag esetén
1 adagban
6 adag esetén
1 adagban
Energia 1552 kcal / 6487 kJ 388 kcal / 1621 kJ 259 kcal / 1082 kJ
Fehérje 16,5 g 4,1 g 2,8 g
Zsír 54,6 g 13,7 g 9,1 g
  amelyből telített zsírsavak 6,4 g 1,6 g 1,1 g
Szénhidrát 238,2 g 59,6 g 39,7 g
  amelyből cukrok 30,5 g 7,6 g 5,1 g
Rost 8,1 g 2,0 g 1,4 g

Az epres tejberizs, gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes receptek - epres tejberizs

Kategória: , , ,