Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mogyorós gluténmentes keksz – falatnyi kényeztetés

Keressük a megfelelő receptet a délutáni kávénk mellé? Íme egy mogyorós harapnivaló, ami ráadásul finomított cukortól is mentes.

mogyorós gluténmentes keksz receptHozzávalók 20 db mogyorós gluténmentes kekszhez:

** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra.
  • A törökmogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg kb. 4 perc alatt úgy, hogy néha megrázogatjuk a serpenyőt, majd tegyük késes aprítógépbe és daráljuk finom szemcséjűre. A vajat olvasszuk fel.
  • Egy keverőtálba mérjük bele a liszteket és az édesítőt, majd adjuk hozzá a darált pirított mogyorót, a vizet és a felolvasztott vajat is, majd az egészet jól keverjük össze.
  • Tiszta kézzel vegyünk el diónyi adagokat a masszából, formázzunk belőle golyót majd két tenyerünk között lapítsuk ki és a korongokat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Süssük készre 15-20 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban 1 hétig is eláll.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Cöliákia mellé társult másodlagos laktózintolerancia esetén használható laktózmentes vaj is.

Tápanyagtartalom egy darabban (20 esetében):

Energia 89 kcal/372,4 kJ
Fehérje 1,5 g
Zsír 7,2 g
Ebből telített zsír 2,7 g
Szénhidrát 3,9 g
Ebből cukor 0,3 g
Élelmi rost 0,5 g

A mogyorós gluténmentes keksz receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad