Padlizsánkrém
Pirítósra, szendvicsre vagy csak mártogatni? Gyorsan elkészíthető, gluténmentes padlizsánkrém
- 2 db közepes padlizsán (500g)
- 75 ml ALPRO rizs főzőkrém (rizstejszín)
- 1-2 kávéskanál só
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2-3 evőkanál mustár
Elkészítés:
- A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, majd 180 °C fokon megsütjük (kb. 20 perc, de látjuk a tetejét mikor barna lesz) Kiszedjük a belsejét.
- A hagymát megpucoljuk, megmossuk, hatfelé vágjuk, és alaposan összeturmixoljuk a padlizsánnal.
- Hozzáadjuk a többi alapanyagot (só, mustár, rizs főzőkrém) és ismét alaposan összeturmixoljuk.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 2 adag esetén 1 adagban (kb.35 dkg) |
4 adag esetén 1 adagban (kb. 17 dkg) |
Energia | 252 kcal / 1051 kJ | 126 kcal / 525 kJ | 63 kcal / 263 kJ |
Fehérje | 7,3 g | 3,7 g | 1,8 g |
Zsír | 3,0 g | 1,5 g | 0,8 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,1 g | 0 g | 0 g |
Szénhidrát | 47,4 g | 23,7 g | 11,9 g |
amelyből cukrok | 25,7 g | 12,9 g | 6,4 g |
Rost | 18,1 g | 9,1 g | 4,5 g |
A gluténmentes padlizsánkrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alpro mártogató mustár rizs főzőkrém só vöröshagyma