Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Padlizsánkrém

Pirítósra, szendvicsre vagy csak mártogatni? Gyorsan elkészíthető, gluténmentes padlizsánkrém

gluténmentes padlizsánkrém receptHozzávalók: 2 – 4 adag

Elkészítés:

  • A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, majd 180 °C fokon megsütjük (kb. 20 perc, de látjuk a tetejét mikor barna lesz) Kiszedjük a belsejét.
  • A hagymát megpucoljuk, megmossuk, hatfelé vágjuk, és alaposan összeturmixoljuk a padlizsánnal.
  • Hozzáadjuk a többi alapanyagot (só, mustár, rizs főzőkrém) és ismét alaposan összeturmixoljuk.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 2 adag esetén
1 adagban (kb.35 dkg)
4 adag esetén
1 adagban (kb. 17 dkg)
Energia 252 kcal / 1051 kJ 126 kcal / 525 kJ 63 kcal / 263 kJ
Fehérje 7,3 g 3,7 g 1,8 g
Zsír 3,0 g 1,5 g 0,8 g
  amelyből telített zsírsavak 0,1 g 0 g 0 g
Szénhidrát 47,4 g 23,7 g 11,9 g
  amelyből cukrok 25,7 g 12,9 g 6,4 g
Rost 18,1 g 9,1 g 4,5 g

A gluténmentes padlizsánkrém recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes padlizsánkrém recept

Kategória: ,