Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes bukta mogyorós-kakaós töltelékkel

Ki mondta, hogy csak lekváros buktát lehet készíteni? Gluténmentes bukta receptünk elkészítése során nem használtunk fel tejterméket, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is beépíthetik gluténmentes diétájukba! Kitűnő reggelire és tízóraira, uzsonnára is.

gluténmentes bukta recept | gluténmentes péksüteményekHozzávalók: 6 darabhoz

  • 50 dkg Mester Család kelt tészta gluténmentes lisztkeverék
  • 1 csomag gluténmentes porélesztő
  • 2 evőkanál édesítőszer
  • 8 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2,75 dl rizsital („rizstej”)
  • 1 db közepes méretű (M-es) tojás a kenéshez
  • rizsliszt a szóráshoz

Töltelék:

  • 20 dkg Nutella

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat jó alaposan kidolgozzuk, majd egy órát kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon kinyújtjuk és 8 db kockára vágjuk.
  • A kockákat megtöltjük Nutellával, két szélüket behajtjuk és feltekerjük (mint pl. a bejglit).
  • Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük egymás mellé, és lekenjük felvert tojással
  • 180 °C fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 100 perc

Tápanyagtartalom az egészben 6 db esetén
1 buktában (kb. 165 g)
8 db esetén
1 buktában (kb. 150 g)
Energia 15296 kcal/ 15296 kJ 611 kcal / 2549 kJ 458 kcal / 1912 kJ
Fehérje 32,6 g 5,4 g 4,1 g
Zsír 144,0 g 24,0 g 18,0 g
  amelyből telített zsírsavak 53,8 g 9,0 g 6,7 g
Szénhidrát 535,6 g 89,2 g 67,0 g
  amelyből cukrok 122,8 g 20,5 g 15,4 g
Rost 21,0 g 3,5 g 2,6 g

A gluténmentes bukta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bukta recept | gluténmentes péksütemények

gluténmentes bukta recept mogyorós-kakaós töltelékkel

Kategória: , ,