Almás gluténmentes muffin
Egyszerű, és finom almás sütemény. Itt az ősz, mi más mehetne bele, mint a finom őszi alma. Könnyű elkészíteni, így gyermekünket is bevonhatjuk.
Hozzávalók: 16 db gluténmentes muffinhoz
- 1 csomag (500 g) MiMen vaníliás süteménypor
- 3 db (30 dkg) közepes alma, lereszelve
- 60 g étolaj
- 2,25 dl víz
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot egy tálba tesszük, és jó alaposan kikeverjük.
- Muffin formákba tesszük.
- 180 °C fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint: könnyű
Tápanyagtartalom | az egészben | 16 db. esetén 1 db. muffinban |
Energia | 10601 kJ / 2530 kcal | 662 kJ / 158 kcal |
Zsír | 65,0 g | 4,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 8,1 g | 0,5 g |
Szénhidrát | 442,9 g | 27,7 g |
amelyből cukrok | 234,4 g | 14,7 g |
Rost | 22,6 g | 1,4 g |
Fehérje | 26,9 g | 1,7 g |
Só | 2,9 g | 0,18 g |
A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: alma étolaj lisztkeverék MiMen Vaníliás süteménypor muffin receptek víz