Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

„Mennyei gluténmentes süti” Évától

Nem kell konyhatündérnek lenni ahhoz, hogy egy fantasztikus, roppant egyszerű finomságot rittyentsünk pillanatok alatt. Ehhez a nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető süteményhez elég egy mérleg, egy tál és egy kézi habverő. Az ízesítése igen változatos, csak a fantáziánk szab határt.
gluténmentes csokis sütemény recept

Készíthetünk belőle torta alapot, muffint, de egy kis porcukorral megszórva, gyönyörű sütemény szeleteknek is kiváló.

Hozzávalók: 12 db

Tetejére:

  • gyümölcs (most áfonya)
  • darabolt mogyoró
  • csoki csepp

Elkészítés:

  • Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük egy tálban kézi habverővel.
  • Tepsiben, kuglóf sütőben, muffin, piteformákban 170 °C fokon megsütjük.
  • Én ma, muffin sütőben, 170 °C fokon 35 percet sütöttem és 12 db lett belőle.

Tipp: Növényi italokkal is tökéletesen elkészíthető tejmentesen.

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: könnyű

Tápanyagtartalom az egészben 12 db. esetén
1 db. sütiben
Energia 12.884 kJ / 3075 kcal 1.073 kJ / 256 kcal
Zsír 74,9 g 6,2 g
  amelyből telített zsírsavak 31,7 g 2,6 g
Szénhidrát 534,3 g 44,5 g
  amelyből cukrok 317,8 g 26,5 g
Rost 18,9 g 1,6 g
Fehérje 45,7 g 3,8 g
0,51 g 0,04 g

A gluténmentes csokis süti recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sütemény recept

gluténmentes sütemény recept

Kategória: , , ,