Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mandulás répás gluténmentes sütemény

A sárgarépa egészséges, csempésszük bele egy finom gluténmentes süteménybe, így a gyerekek is hamarabb megeszik. Kiváló uzsonna ötlet.

mandulás gluténmentes sütemény receptHozzávalók: 12 szelet

Elkészítés:

  • A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk.
  • A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a répát és avval is elkeverjük.
  • Ezek után hozzáadjuk a többi alapanyagot és jó alaposan kikeverjük.
  • Kenyérformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beletesszük. 180 °C fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megütjük.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 12 szelet esetén 1 szeletben
Energia 9863 kJ / 2354 kcal 824 kJ / 196 kcal
Zsír 168,0 g 14,0 g
  amelyből telített zsírsavak 22,4 g 1,9 g
Szénhidrát 138,1 g 11,5 g
  amelyből cukrok 15,4 g 1,3 g
Rost 22,4 g 1,9 g
Fehérje 55,0 g 4,6 g
0,25 g 0,02 g
A mandulás répás gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
mandulás gluténmentes sütemény recept

mandulás gluténmentes sütemény recept répával dúsítva

Kategória: , ,