Gluténmentes profiteroles csokoládé krémmel
A gluténmentes profiteroles hozzávalói
- 250 ml víz
- 40 g vaj
- jódozott só
- 125g gluténmentes lisztkeverék
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 40 g cukor
- 30 g csokoládé puding por (Ellenőrizze az összetevőket, hogy gluténmentes -e!)
- 250 g zsírszegény túró
- 100 g mandarin (konzerv is lehet)
Elkészítés:
- Forralja fel a vizet a vajjal és a jódozott sóval.
- A gluténmentes lisztet egyszerre adja hozzá, és a masszát addig keverje egy fakanállal, amíg össze nem áll.
- Ezután öntse a tésztát egy másik tálba és hagyja kissé kihűlni.
- A tojásokat egyesével keverje hozzá a masszához, majd töltse bele egy habzsákba, amiből aztán ki tudja nyomni.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe adagolja és kb. 30 percig süsse sütőben!
A töltelék elkészítése:
- Keverje össze a csokoládés pudingport cukorral és egy kis tejjel.
- A maradék tejet egy kis jódozott sóval forralja fel, ha a tej forrni kezd keverje a pudingport lassan hozzá, majd forralja fel újból.
- Hagyja kissé kihűlni, majd keverje hozzá a túrót.
Összeállítás:
- Vágja ketté a profiteroles-t és töltse meg a csokoládés-túrós töltelékkel, majd helyezze rá a mandarint.
Elkészítési idő: 60 – 70 perc
A receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 szeptemberének gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.
- Recept címke: csokoládé puding cukor fánk lisztkeverék mandarin tej tojás túró vaj