Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csőben sült fenyőmagtallér

Csőben sült fenyőmagtallér - gluténmentes receptHozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 g fenyőmag
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 400 ml * tej
  • 150 g kukoricaliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 4 paradicsom
  • 200 g * kecskesajt

Elkészítés:

  • tisztítsa meg a hagymát és fokhagymát, majd vágja finomra
  • 2 evőkanál olívaolajat hevítsen fel egy serpenyőben és párolja meg benne a hagymát és fokhagymát, majd pirítsa hozzá a fenyőmagot is
  • adja hozzá a tejet és forralja fel
  • ha a tej forrni kezd, adagolja hozzá folyamatos keverés mellett a kukoricalisztet, hogy az megduzzadjon
  • mossa meg és aprítsa fel a petrezselymet, és keverje bele a tésztába, és a fűszerezze tovább ízlése szerint
  • hagyja kihűlni a masszát, majd, ha kihűlt masszából benedvesített kézzel formázzon egy hengert
  • hagyja, kb. 1 órán keresztül hűlni majd 2 cm vastag tallérokat szeleteljen belőle
  • a maradék olajat hevítse fel és abban süsse meg a tallérok mindkét oldalát, kb.: 2-2 perc alatt
  • közben mossa meg a paradicsomot, távolítsa el a szárát, szeletelje fel
  • ha megsültek a tallérok, tegye őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire
  • mindegyik tallérra helyezzen 1-1 szelet paradicsomot, fedje be kecskesajttal
  • tegye be a sütőbe, és grillezze rá a sajtot

A csőben sült fenyőmagtallér gluténmentes receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 augusztusának gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.

* Együttes cöliákia és laktózintolerancia esetén laktózmentes tejjel és sajttal is elkészíthető.

Kategória: