Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kovászos gluténmentes kenyér

Új termék rovatunk jelentettük meg az InnoTotal Kft AnnaPanni kovászos kenyér gluténmentes lisztkeverékről egy rövid ismertetőt.

gluténmentes kovászos kenyér receptA hagyományos kovászos kenyerek elkészítése általában sok több időt vesz igénybe, hiszen a kovászt folyamatosan etetni, gondozni kell, és ráadásul a kenyér kelesztése is több órát vesz igénybe. Ezért tovább tartott eddig sokkal tovább elkészíteni egy kovászos kenyeret, mint annak élesztős változatát.
Az AnnaPanni lisztkeverék a kovász mellett élesztőt is tartalmaz, így a kovász adta különleges ízről nem kell lemondani, mégis gyorsan megkel a kenyerünk.

Ezt a kovászos gluténmentes kenyeret a termék csomagolásán szereplő alap-recept alapján készítettük el.

Hozzávalók szögletes kovászos kenyérhez:

Elkészítés:

  • Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig.
  • Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb. 10-15 percig.
  • 200 °C-os fokos sütőben süsse kb. 50 percen keresztül, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet.
  • Az olaj helyett 40 g megolvasztott sütőmargarinnal készítve még hosszabban friss marad a kovászos gluténmentes kenyerünk-

Elkészítési idő: 110 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom az egész gluténmentes
kovászos kenyérben
10 szelet esetén
1 szeletben
Energia 8631 kJ /2060 kcal 863 kJ / 206 kcal
Zsír 40,3 g 4,0 g
  amelyből telített zsírsavak 5,9 g 0,59 g
Szénhidrát 379,5 g 37,95 g
  amelyből cukrok 9,0 g 0,9 g
Rost 18,0 g 1,8 g
Fehérje 31,5 g 3,2 g
8,0 g 0,80 g

A gluténmentes kovászos kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

kovászos gluténmentes kenyér recept

kovászos gluténmentes kenyér recept

Kategória: ,