Kovászos gluténmentes kenyér
Új termék rovatunk jelentettük meg az InnoTotal Kft AnnaPanni kovászos kenyér gluténmentes lisztkeverékről egy rövid ismertetőt.
A hagyományos kovászos kenyerek elkészítése általában sok több időt vesz igénybe, hiszen a kovászt folyamatosan etetni, gondozni kell, és ráadásul a kenyér kelesztése is több órát vesz igénybe. Ezért tovább tartott eddig sokkal tovább elkészíteni egy kovászos kenyeret, mint annak élesztős változatát.
Az AnnaPanni lisztkeverék a kovász mellett élesztőt is tartalmaz, így a kovász adta különleges ízről nem kell lemondani, mégis gyorsan megkel a kenyerünk.
Ezt a kovászos gluténmentes kenyeret a termék csomagolásán szereplő alap-recept alapján készítettük el.
Hozzávalók szögletes kovászos kenyérhez:
- 50 dkg AnnaPanni kovászos gluténmentes kenyérliszt
- 5 dl meleg víz
- 2 evőkanál étolaj
- étkezési só
Elkészítés:
- Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig.
- Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb. 10-15 percig.
- 200 °C-os fokos sütőben süsse kb. 50 percen keresztül, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet.
- Az olaj helyett 40 g megolvasztott sütőmargarinnal készítve még hosszabban friss marad a kovászos gluténmentes kenyerünk-
Elkészítési idő: 110 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom | az egész gluténmentes kovászos kenyérben |
10 szelet esetén 1 szeletben |
Energia | 8631 kJ /2060 kcal | 863 kJ / 206 kcal |
Zsír | 40,3 g | 4,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 5,9 g | 0,59 g |
Szénhidrát | 379,5 g | 37,95 g |
amelyből cukrok | 9,0 g | 0,9 g |
Rost | 18,0 g | 1,8 g |
Fehérje | 31,5 g | 3,2 g |
Só | 8,0 g | 0,80 g |
A gluténmentes kovászos kenyér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: AnnaPanni gluténmentes termékek AnnaPanni kovászos gluténmentes kenyérliszt étolaj gluténmentes kenyér ivóvíz kovászos gluténmentes kenyér lisztkeverék só