Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Reggeli gluténmentes bagett recept

Ha a kenyér és a zsemle mellett egy kis változatosságra vágyunk, készíthetünk magunknak finom gluténmentes bagettet is,

aby gluténmentes bagett receptHozzávalók: 4 db gluténmentes bagetthez

Elkészítés

  • A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a vizet és jó alaposan kidolgozzuk, majd jól beledolgozzuk az olajat is.
  • 4 részre szedjük, bagett formába tesszük, és olajjal lekenjük.
  • 50 °C fokon 40 percig kelesztjük
  • 180 °C fokon, kb. 30 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: 70 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 db. esetén
1 db. GM bagettben
Energia 1286 kcal / 5362 kJ 322 kcal / 1340 kJ
Fehérje 19,9 g 5,0 g
Zsír 27,6 g 6,9 g
  amelyből telített zsírsavak 6,2 g 1,6 g
Szénhidrát 231,5 g 57,9 g
  amelyből cukrok 16,2 g 4,1 g
Rost 30,0 g 7,5 g

A gluténmentes bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Aby gluténmentes bagett recept | gluténmentes péksütemény receptek

gluténmentes bagett

Kategória: , , ,