Gluténmentes tejbegríz ahogy Iri mama készíti
Iri mama gm tejbegríz receptje!
Azt hittem hogy teljesen lekell mondanom erről a finom reggeliről, mikor gluténérzékeny lettem. De, nem kell. Rizsdarából nagyon finomat lehet főzni, még jobb is mint az eredeti. Próbáljátok ki, nagyon finom.
Hozzávalók : 4 adaghoz
- 1 liter mandula “tej” ital
- 2 evőkanál cukor
- 1 kiskanál étkezési só
- 1 db citrom reszelt héja
- 16 evőkanál rizsdara
- 1 kiskanál vaníliás cukor
Tetejére :
- Amit szeretünk, lehet, kakaópor, fahéj, cukor stb.
A gluténmentes tejbegríz elkészítés :
- Felforralom a tejet cukorral, vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával.
- Mikor gyöngyöző lesz a teteje, belekeverem kanalanként a rizsdarát. Ha kicsit hígabbra szeretnétek 1evőkanál darával kevesebbet tegyetek.
- Én közepesen sűrűre főzöm. Végén teszem hozzá a sót,jót tesz neki, mert így hozza ki az ízeket.
- Tetejére Nesquiket és csoki öntetet tettem. Bármivel finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 20 perc
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 adag gluténmentes tejbegrízben |
Energia | 3877 kJ / 923 kcal | 970 kJ / 231 kcal |
Zsír | 12, 0 g | 3,0 g |
amelyből telített zsírsavak | 1,3 g | 0,3 g |
Szénhidrát | 181,8 g | 45,5 g |
amelyből cukrok | 54,9 g | 13,7 g |
Rost | 2,6 g | 0,7 g |
Fehérje | 16,32 g | 4,1 g |
Só | 6,32 g | 1,58 g |
A gluténmentes tejbegríz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom cukor mandula ital max. 20 perces gluténmentes receptek reggeli rizsdara só tejbegríz vaníliás cukor