Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes tejbegríz ahogy Iri mama készíti

gluténmentes recept tejbegrízIri mama gm tejbegríz receptje!

Azt hittem hogy teljesen lekell mondanom erről a finom reggeliről, mikor gluténérzékeny lettem. De, nem kell. Rizsdarából nagyon finomat lehet főzni, még jobb is mint az eredeti. Próbáljátok ki, nagyon finom.

Hozzávalók : 4 adaghoz

  • 1 liter mandula “tej” ital
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál étkezési só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 16 evőkanál rizsdara
  • 1 kiskanál vaníliás cukor

Tetejére :

  • Amit szeretünk, lehet, kakaópor, fahéj, cukor stb.

A gluténmentes tejbegríz elkészítés :

  • Felforralom a tejet cukorral, vaníliás cukorral, és a citrom reszelt héjával.
  • Mikor gyöngyöző lesz a teteje, belekeverem kanalanként a rizsdarát. Ha kicsit hígabbra szeretnétek 1evőkanál darával kevesebbet tegyetek.
  • Én közepesen sűrűre főzöm. Végén teszem hozzá a sót,jót tesz neki, mert így hozza ki az ízeket.
  • Tetejére Nesquiket és csoki öntetet tettem. Bármivel finom. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 20 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 adag
gluténmentes tejbegrízben
Energia 3877 kJ / 923 kcal 970 kJ / 231 kcal
Zsír 12, 0 g 3,0 g
  amelyből telített zsírsavak 1,3 g 0,3 g
Szénhidrát 181,8 g 45,5 g
  amelyből cukrok 54,9 g 13,7 g
Rost 2,6 g 0,7 g
Fehérje 16,32 g 4,1 g
6,32 g 1,58 g

A gluténmentes tejbegríz recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,