Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes sajtos bagett

sajtos bagett gluténmentesen receptIri mama gm sajtos bagett receptje!

Ez a péksüti a leg-leg, kívül roppanós, belül pihe – puha. Aki megkóstolta nem tudta megállapítani hogy gluténmentes, olyan finom. Reggelire, uzsonnára, szendvicsnek, bárminek tökéletes finomság. Próbáljátok ki, tuti siker. 

Hozzávalók :

  • 25 dkg Schär mix B gluténmentes lisztkeverék
  • 1 teáskanál só (5g)
  • 5 g útifűmaghéj (psyllium rost)
  • 5 g porélesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 evőkanál sajtkrém (25-30 g)
  • 270 ml langyos víz

Nyújtáshoz :

  • reszelt sajt (az egész receptben 10dkg összesen)

Tetejére :

  • felvert tojás
  • reszelt sajt

A gluténmentes sajtos bagett elkészítése :

  • Száraz hozzávalókat tálba mérem, elkeverem. Hozzáadom a sajtkrémet, langyos vizet, kézzel kidagasztom. (lehet géppel is)
  • 15 percig pihentetem. Ezután 4 részre osztom, egyesével kb. 15cm széles, 20-25cm hosszú téglalappá nyújtom.
  • Reszelt sajttal szórom. Nem túl szorosan feltekerem, összecsípem, kicsit meggörgetem, sütőlemezre sorakoztatom.
  • 50 ºC fokos sütőben 45 percig kelesztem.
  • Ezután felvert tojással lekenem, reszelt sajttal szórom.
  • Előmelegített sütőben légkeveréssel 15-20 percig sütöm 180 °C fokon.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ebből a mennyiségéből 4 db óriási sajtos bagett lesz

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc

Nehézségi szint: haladó

Tápanyagtartalom az egészben 1 db.
gluténmentes bagettben
Energia 5729 kJ / 1364 kcal 1432 kJ / 341 kcal
Zsír 39,5 g 9,9 g
  amelyből telített zsírsavak 22,8 g 5,7 g
Szénhidrát 200,7 g 50,2 g
  amelyből cukrok 15,8 g 4,0 g
Rost 19,5 g 4,9 g
Fehérje 42,3 g 10,6 g
9,69 g 2,42 g

A gluténmentes sajtos bagett recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,