gluténmentes fözött vaníliás fagyi
A nyár nagy slágere a fagyi. Mutatunk egy nagyon finom krémes főzött vanília fagylalt receptet.
Hozzávalók (6-8 gombóchoz):
- 40 g gluténmentes vanília pudingpor
- ízlés szerint édesítő
- 2 dl “rizstej” (rizsital)
- 5 dkg laktózmentes magrarin
- 2 dl növényi “tejszín” (pl. rizs főzőkrém)
A gluténmentes fözött vaníliás fagyi elkészítése:
- A pudingport, édesítőt, és rizstejet egy lábasban összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a meghűlt pudingot, kikeverjük, majd a fagyasztőba tesszük. 30 percenként keverjük át.
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc (+ kb 6 óra a fagyasztás + a puding hülése)
Tápanyagtartalom | az egészben | 6 gombóc készítésekor 1 gombóc vanília fagyiban |
8 gombóc készítésekor 1 gombóc vanília fagyiban |
Energia | 4662 kJ / 1110 kcal | 777 kJ / 185 kcal | 584 kJ / 139 kcal |
Zsír | 92,0 g | 15,3 g | 11,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 68,2 g | 11,4 g | 8,5 g |
Szénhidrát | 56,8 g | 9,5 g | 7,1 g |
amelyből cukrok | 9,4 g | 1,6 g | 1,2 g |
Rost | 0 g | 0 g | 0 g |
Fehérje | 5,2 g | 0,9 g | 0,7 g |
Só | 0,82 g | 0,13 g | 0,10 g |
Az gluténmentes fözött vaníliás fagyi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt édesítőszer fagyi gluténmentes fagylalt gyors margarin max. 20 perces gluténmentes receptek rizsital tejszín vanília puding