Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

gluténmentes fözött vaníliás fagyi

fözött vaníliás fagyi recept gluténmentesen

A nyár nagy slágere a fagyi. Mutatunk egy nagyon finom krémes főzött vanília fagylalt receptet.

Hozzávalók (6-8 gombóchoz):

  • 40 g gluténmentes vanília pudingpor
  • ízlés szerint édesítő
  • 2 dl “rizstej” (rizsital)
  • 5 dkg laktózmentes magrarin
  • 2 dl növényi “tejszín” (pl. rizs főzőkrém)

A gluténmentes fözött vaníliás fagyi elkészítése:

  • A pudingport, édesítőt, és rizstejet egy lábasban összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a meghűlt pudingot, kikeverjük, majd a fagyasztőba tesszük. 30 percenként keverjük át.

Nehézségi szint: könnyű

Elkészítési idő: 20 perc (+ kb 6 óra a fagyasztás + a puding hülése)

Tápanyagtartalom az egészben 6 gombóc készítésekor
1 gombóc vanília fagyiban
8 gombóc készítésekor
1 gombóc vanília fagyiban
Energia 4662 kJ / 1110 kcal 777 kJ / 185 kcal 584 kJ / 139 kcal
Zsír 92,0 g 15,3 g 11,5 g
  amelyből telített zsírsavak 68,2 g 11,4 g 8,5 g
Szénhidrát 56,8 g 9,5 g 7,1 g
  amelyből cukrok 9,4 g 1,6 g 1,2 g
Rost 0 g 0 g 0 g
Fehérje 5,2 g 0,9 g 0,7 g
0,82 g 0,13 g 0,10 g

Az gluténmentes fözött vaníliás fagyi tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes fözött vaníliás fagyi recept

gluténmentes fözött vaníliás fagyi

Kategória: , ,