Kukoricás, növényi sajtos párna
KolosFreeFood receptválogatásunk legújabb gyöngyszeme egy gluténmentes párna recept:
Igazán könnyed és finom tízórai, vagy uzsonnát készítettem iskolába, munkahelyre. A növényi sajt nagyon krémes alapot biztosít a főtt/konzerv kukoricának.
A kukorica édességének jól áll egy kis frissen őrölt bors.
Hozzávalók (5 db készült belőle):
- 140 g Szafi Free világos puha gluténmentes lisztkeverék
- 2 g só
- 20 g almaecet
- 170 g langyos víz
- + 2-5 g gluténmentes liszt a nyújtáshoz
Töltelékhez:
- 120 g frissen főtt kukorica vagy konzerv kukorica lecsepegtetve
- 80 g reszelt Vegajó növényi mozarella jellegű sajthelyettesítő
Lekenéshez és a tetejére:
- ketchup és víz keveréke
- Ízlés szerint lenmag
A kukoricás gluténmentes párna elkészítés:
- A sót, vizet, almaecetet összekeverjük.
- ehhez adjuk a kimért lisztet.
- Alaposan gyúrjuk össze, és pihentessük 5-10 percig.
- Lisztezett munkafelületen nagyon vékonyra nyújtjuk.
- 5 db egyforma méretű téglalapot vágunk belőle.
- A téglalapok egyik felét késsel/derelyevágóval bevagdossuk, ez lesz majd a felső része a párnánknak.
- A téglalapok másik felére egyenletesen oszlassuk el a reszelt növényi sajtpótlót.
- Majd helyezzük rá a kukoricaszemeket.
- Erre jöhet a frissen őrölt bors.
- Lehatjuk a felső, bevagdosott részt az alsóra.
- Villával körbenyomkodjuk a széleit, így a párnánk biztosan nem nyílik szét.
- Ketchup és víz keverékével lekenjük, és megszórjuk ízlés szerint lenmaggal.
- Előmelegített 200 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 45 perc
A recept tápérték számítása folyamatban
Receptünk tejmentes így laktózérzékenyek és tejallergiások is beépíthetik gluténmentes diétás étrendjükbe.
- Recept címke: almaecet élesztőmentes glutén és tejmentes ketchup kukorica lenmag lisztkeverék mindenmentes receptek só Szafi Free gluténmentes lisztek tej - tojás - gluténmentes tojásmentes uzsonna és tízórai víz