Gyors GM ebéd – darálthússal, baconnal töltött gombafejek
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes ebéd ötlettel bővült.
A piacon hatalmas gombákat árultak. Nem tudtam elmenni mellettük, haza kellett jönniük velem. Volt itthon darálthús, így nagyon adta magát a lehetőség, hogy egy egyszerű, és nagyon gyorsan elkészíthető ebédet készítsek. Most kész fűszerkeveréket használtam fel.
Hozzávalók (14 db gombafejhez):
- 14 db körülbelül egyforma nagyságú gombafej, ez 1,3 kg lett
- 500 g darálthús (sertés)
- 100 g bacon, apróra vágva
- 1 db közepes méretű M-es tojás
- 100 g gluténmentes egész zabpehely
- 34 g Lucullus fasírt fűszerkeverák
- 1 evőkanál kakukkfű
- csipet só egyenként a gombafejekre
- 100 g növényi reszelt sajtalternatíva
Elkészítés:
- A gombafejeket jól mossuk meg, majd a tönkjét, „lábát” szedjük ki belőlük. (ezt bármi másra fel tudjuk használni)
- Csepegtessük le a vizet róluk.
- Csipet sóval mindegyik kalap belső részét hintsük meg.
- A kalapok belső részére szórjunk csipetnyi kakukkfüvet.
- Keverjük össze a darálthúst a felkockázott baconnal, tojással és a Lucullus fűszersóval.
- Adjuk hozzá a zabpelyhet is.
- Ezzel is alaposan keverjük össze.
- A kalapokba nyomjunk bele egy-egy adag darálthús keveréket, és alakítsunk ki egy kis mélyedést a gombakalapokban.
- Én most készítettem egy kis „kerítést” is a fejeken, ahová beszórtam a sajtot.
- Ha végeztünk az összes kalappal, szórjunk rá reszelt növényi sajtot.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a töltött gombafejeket.
- Előmelegített 200 °C-os sütőben kb. 30 perc alatt készre fognak sütni.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő, egyszerűen elkészíthető
Elkészítési idő: kb. 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes töltött gomba recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bacon fasirt fűszerkeverék főétel glutén és tejmentes gluténmentes zabpehely gomba kakukkfű növényi sajt-alternatíva sertéshús só tojás