Körtés rakott krumpli – gluténmentes recept
Hozzávalók 4 fő részére :
- 1 kg burgonya
- 2 körte
- 2 evőkanál citromlé
- 200 g * tejszín
- 100 ml * tej
- jódozott só, bors
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 50 g gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 evőkanál * vaj
Elkészítés:
- A hámozatlan burgonyát, alaposan mossa meg, megfelelő nagyságú edényben, a burgonyát ellepő vízben főzze körülbelül 15-20 percig.
- Közben van ideje meghámoznia, kimagoznia és felszeletelnie körtét. Hintse meg a körtét citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
- Ha megfőttek a burgonyaszemek, hámozza meg, és szeletelje fel a burgonyákat.
- Egy megfelelő méretű sütőedényt, 2 evőkanál vajjal kenjen ki, majd rétegenként helyezze el a krumplit és a körtét. Keverje el a tejszínt a tejjel, jódozott sóval, borssal és korianderre, majd öntse rá a rakott burgonyára.
- Helyezze a tálat a sütőbe és kb. 200 °C-on 20 percen keresztül süsse át.
- Közben a gluténmentes zsemlemorzsát olvasztott vajon 3 – 4 perc alatt pirítsa rózsaszínűre, majd terítse el egyenletesen a krumplin, majd további 20 percen keresztül süsse a sütőben.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: kb 40 perc.
A rakott krumpli receptet a dzg-online.de bocsátott a rendelkezésünkre.
Ez a recept volt 2013 novemberének gluténmentes receptje a Német Cöliákia Társaság weboldalán.
Kedves olvasók! Ezt a gluténmentes receptet szerény konyhai tapasztalattal a hátunk mögött fordítottuk németről magyarra, ezért szívesen vesszük észrevételeiket a recepttel kapcsolatban.
* Laktózmentes vajat és tejszínt és tejet használva laktózintolerancia diétába is beilleszthető a recept.
- Recept címke: burgonya citrom főétel gluténmentes egytálétel gluténmentes zsemlemorzsa körte tej vaj