Gluténmentes tofus lencsés bolognai, penne tésztával
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes tofus lencsés bolognaival bővült.
Amikor végképp nincs időm ebédet összedobni, nyúlok a félkész termékekhez. Most húsmentes fogást készítettem, chilis tofuval, penne tésztával. Mindenkinek csak ajánlom, aki gyorsan, finomat szeretne enni.
Hozzávalók (2 főre):
- 250 g ALL IN Bolognai szósz lencsével és gombával
- 300 g tofu
- 1 dl víz
- csipet cukor
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- 100 g növényi sajtpótló
- 250 g Avena go fit gluténmentes zablisztes penne tészta
- 4 dl víz
A gluténmentes tofus lencsés bolognai elkészítése:
- A vizet egy műanyag tálban melegítsük fel, kb. 5 perc alatt.
- Tegyük bele a tésztát, és hagyjuk benne 4-5 percig.
- Addig a tofut csomagoljuk be papírtörlőkendőbe.
- Kissé nyomjuk meg, hogy a maradék nedvességet belőle.
- Vágjuk fel kisebb csíkokra, és a tofut forró serpenyőben pirítsuk át.
- Öntsük rá a mártást és a vizet is.
- Fűszerezzük, borssal és kakukkfűvel, fokhagymasóval, ételízesítővel.
- Kissé főzzük össze az egészet.
- Közben szűrjük le a vizet a tésztáról, és mossuk is át.
- Osszuk szét a tésztát, halmozzuk rá a mártást.
- Reszeljünk rá növényi sajtpótlót!
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes tofus lencsés bolognai tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt All in Natural termékek bors cukor ételízesítő főétel fokhagyma gyors ivóvíz kakukkfű növényi sajt-alternatíva tofu