Gluténmentes macha teás hamis „tiramisu”
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes macha teás hamis „tiramisu”-val bővült.
A macha tea igazán trendi, fancy étel, alapanyag lett egy ideje. Elő kellett vennem hát nekem is a polc mélyéről a machaporomat. Egy tiramisut szerettem volna készíteni, de nem volt erőm készíteni, és beizzítani a sütőt babapiskótát sütni. Így esett a választásom Szafi ripsz pászkájára. Ezt áztattam be machas növényi tejitalba, és alkottam meg a tojásmentes hamis tiramisumat!
Hozzávalók (8 főre):
„Tésztához”:
- 300 g Szafi ripsz pászka
- 300 ml növényi ital (most tejital)
- 2 evőkanál macha teapor
Krém:
- 250 g növényi mascarpone
- 400 ml növényi habalap
- 4 evőkanál vaníliás cukor – ledarálva porcukorrá
- 2 teáskanál vanília kivonat
- csipet só
Réteghez:
- 1,5 evőkanál 2 evőkanál macha teapor
Tetejére:
- 1,5 evőkanál 2 evőkanál macha teapor
A gluténmentes macha teás hamis „tiramisu” elkészítése:
- Kezdjük el felverni a növényi habot.
- Amikor már kezd összeállni a hab, mehet bele a cukor és a csipet só is.
- Amikor már egészen kemény, de nem teljesen adjuk hozzá a növényi mascarponét.
- Ezzel is verjük fel.
- Amikor valójában kemény már a hab, öntsük bele a vanília kivonatot és óvatosan keverjük össze az egészet.
- Jöhet a tészta előkészítése.
- Melegítsük fel a növényi italt.
- Keverjük bele a macha teaport.
- Ebbe szépen egyenként, óvatosan forgassuk meg mindkét oldalát a pászkának.
- Én egy közepes tepsibe tettem (30x23cm) egy sorba 3 darab pászkát.
- Erre került egyharmadnyi hab.
- Itt szórtam most meg macha teaporral.
- Újra egy sor áztatott pászka.
- Most már 5 pászkát tettem rá a habra.
- Jöhet újra krém.
- A tetejére pedig 6 áztatott lap.
- Erre újra a krém.
- Szórjuk meg macha tea porral.
- Óvatosan a teaporral, mert ha sok lesz, akkor keserű lesz a desszertünk.
- Amikor készen van a desszertünk, tegyük hűtőszekrénybe. (akár egy éjszakára is)
- Szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc + pihentetés
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes macha teás hamis „tiramisu” tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: édes glutén és tejmentes gyors macha tea por növényi mascarpone alternatíva reggeli rizsital só tiramisu uzsonna és tízórai vanília kivonat vaníliás cukor vendégváró










Gluténmentes dió bundás, Kolos féle túrógombóc
Bizonyára tudjátok már, hogy a tejfehérje mentes diétából legjobban a túró hiányzik. Most elkészítettem túrógombócot,...
Gluténmentes hamis fekete erdő pohárdesszert – sütés nélkül
Kánikula, meleg és forróság a konyhában is. Épp ezért nem is szerettem volna bekapcsolni a...
Gluténmentes cukkinis-répás sonkás tekercs
Interneten többször is szembe jött velem ez a recept. Saját ízlésem szerint alakítottam át és...
Gluténmentes cukkinis tócsni
Az egyik legfinomabb nyári zöldség a cukkini. Könnyen elkészíthető. Most egy percek alatt elkészíthető, tócsnival... 

