Gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve bővült.
Sokszor, sokféleképpen készítettem már fasírtot. Volt a kamrában cukkini, répa és természetesen burgonya is. A polcon pedig zabpehely ki nem fogyható eleme a konyhaszekrénynek. Mivel, most lusta voltam fűszerezni, ezért kész fasírt fűszersót szórtam a zöldségekbe. Oda is figyeltem a zsiradékra, ezért csőben sütöttem meg a fasírtokat.
Hozzávalók (14 db):
- 320 g cukkini
- 260 g burgonya
- 200 g sárgarépa
- 2 db egész tojás
- 200 g Avena GoFit gluténmentes zabpehely
- 14 g Lucullus Fasírt fűszerpor
Sütéshez:
- 4 evőkanál napraforgó étolaj
A gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve elkészítése:
- Mossuk meg a zöldségeket.
- A répát és a burgonyát hámozzuk meg.
- Reszeljük le a cukkinit és a répát is.
- Nyomkodjuk ki a levüket.
- Ehhez reszeljük a burgonyát.
- Üssük bele a tojásokat.
- Szórjuk bele a zabpelyhet.
- Mehet bele a fűszerpor is.
- Alaposan keverjük össze az egészet.
- Picit hagyjuk állni az egészet.
- Addig egy nagy tepsibe rakjunk egy sütőpapírt.
- Vékonyan kenjük le napraforgó étolajjal a sütőpapírt.
- Próbáljunk meg egyforma méretű pogácsokat formázni.
- Helyezzük a sütőpapírra.
- Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra.
- Vékonyan kenjük le a zöldségfasírokat is.
- Tegyük be a sütőbe, és süssük készre.
- Kb. 20-25 perc alatt készre sül.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítés: könnyű
Elkészítési idő: kevesebb, mint 45 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes vegyeszöldséges fasírt, csőben sülve tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: burgonya cukkini cukkinifasírt étolaj fasírt fasirt fűszerkeverék gluténmentes zabpehely gyors sárgarépa tojás