Gluténmentes kakaós szilvás sütemény, tojás nélkül
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes kakaós szilvás süteménnyel bővült.
Talán köztudott, hogy a kakaóshoz, csokoládéhoz jól illik a szilva. Egyik kora délután kifejezetten lusta voltam, így tojásmentes lisztkeveréket használtam fel. Megszórtam egy kis darált diós-cukros keverékkel a sütemény tetejét, és ebbe az ágyba ültettem el kényelmese pozícióba a felvágott szilvaszemeket. Végeredmény egy kifejezetten finom édesség lett.
Hozzávalók (16 szelet):
Tészta:
- 500 g Mimen kakaós sütemény lisztkeverék
- 110 g napraforgó étolaj
- 225 g víz
Tetejére:
A gluténmentes kakaós szilvás sütemény elkészítése:
- A szilvákat mossuk meg, magozzuk ki.
- Egy-egy szilvafelet érdemes még 3-4 részre szelni, nagyságtól függően.
- Szórjuk meg őrölt fahéjjal.
- Elkészítjük a tésztát.
- A lisztkeverékhez mérjük ki a vizet és az olajat.
- Habverőgép segítségével néhány perc alatt keverjük simára.
- Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- Ebbe csurgassuk bele a tésztát.
- Tetejét a negyedannyi édesítővel és a darált dióval szórjuk meg.
- Szépen sorban pakoljuk rá a szilvaszeleteket.
- Előmelegített 180C-os sütőben süssük készre kb. 30 – 35 perc alatt.
- Kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: kb. 40 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes kakaós szilvás sütemény tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: dió édes édesítőszer étolaj gyors Hunorganic Kft. gluténmentes termékek ivóvíz lisztkeverék Mimen kakaós gluténmentes süteménypor őrölt fahéj szilva tojásmentes