Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé

szilvás-chilis csirkecomb recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilével bővült.

A csirkecombok közül nekem a nyerő a filézett csirkecomb. Ne is kérdezzétek, miért?! egyszerűen ezzel nagyon könnyű bánni, és amikor a mellet „megunjuk” és kell egy kis változatosság, jöhet a csirkecomb filé.

Hozzávalók (6 főre):

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 750 g szilva
  • 2 nagyobb fel lilahagyma
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó étolaj
  • 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál só
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • 150 ml víz
  • csipet fahéj
  • ízlés szerint chili

A gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé elkészítése:

  • A lilahagymát pucoljuk meg.
  • Vágjuk fel apró kockákra.
  • Pirítsuk üvegesre a hagymát.
  • Ha azt szeretnénk, hogy a chili ne leegyen nagyon csípős, érdemes lepirítani a hagymával együtt.
  • Közben mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
  • Cikkezzük fel.
  • A combfiléket kockázzuk fel apróbb darabokra.
  • Amikor a hagyma kész, öntsük rá a combot.
  • Kissé pirítsuk le.
  • Szórjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát is.
  • Szórjuk rá a pirospaprikát, borsot, őrölt köménymagot is.
  • Öntsük hozzá a vizet.
  • Kezdjük el forralni.
  • A szilvát már csak a vége felé adjuk hozzá a „pörkölthez”.
  • A szilva kellemesen édeskés íze fantasztikusan illik a sós, csípős ízhez.
  • Ne felejtsük el megszórni egy leheletnyi fahéjjal sem.
  • Legjobban a párolt rizs illik hozzá.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: kevesebb, mint 1 óra

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes szilvás-chilis csirkecomb recept

gluténmentes szilvás-chilis csirkecomb recept

Kategória: ,