Gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilével bővült.
A csirkecombok közül nekem a nyerő a filézett csirkecomb. Ne is kérdezzétek, miért?! egyszerűen ezzel nagyon könnyű bánni, és amikor a mellet „megunjuk” és kell egy kis változatosság, jöhet a csirkecomb filé.
Hozzávalók (6 főre):
- 1 kg csirkecomb filé
- 750 g szilva
- 2 nagyobb fel lilahagyma
- 4-5 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál napraforgó étolaj
- 1 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 150 ml víz
- csipet fahéj
- ízlés szerint chili
A gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé elkészítése:
- A lilahagymát pucoljuk meg.
- Vágjuk fel apró kockákra.
- Pirítsuk üvegesre a hagymát.
- Ha azt szeretnénk, hogy a chili ne leegyen nagyon csípős, érdemes lepirítani a hagymával együtt.
- Közben mossuk meg és magozzuk ki a szilvákat.
- Cikkezzük fel.
- A combfiléket kockázzuk fel apróbb darabokra.
- Amikor a hagyma kész, öntsük rá a combot.
- Kissé pirítsuk le.
- Szórjuk hozzá a feldarabolt fokhagymát is.
- Szórjuk rá a pirospaprikát, borsot, őrölt köménymagot is.
- Öntsük hozzá a vizet.
- Kezdjük el forralni.
- A szilvát már csak a vége felé adjuk hozzá a „pörkölthez”.
- A szilva kellemesen édeskés íze fantasztikusan illik a sós, csípős ízhez.
- Ne felejtsük el megszórni egy leheletnyi fahéjjal sem.
- Legjobban a párolt rizs illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: kevesebb, mint 1 óra
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes szilvás-chilis csirkecombfilé tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: bors chili paprika csirkecomb étolaj fahéj fokhagyma gyors ivóvíz köménymag lila hagyma só szilva