Epres kókuszkrém desszert
- 25 dkg eper
- 2 dl víz
- 5 dkg cukor
- 4 dl ALPRO kókuszos főzőkrém
- néhány levél friss bazsalikom (helyettesíthetjük citromfűvel vagy mentával is)
- 8 lap zselatin
A tálaláshoz:
- eper és áfonya
Elkészítés:
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk. 1 dl vízzel és a cukorral együtt egy lábasba tesszük és közepesnél kicsit nagyobb lángon sűrűre főzzük. (kb. 8 perc elteltével érdemes kicsit bele is turmixolni)
- Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a főzőkrémet, 1 dl vizet és a bazsalikomleveleket és felforraljuk.
- Közben kevés hideg vízbe beáztatjuk a zselatin lapokat.
- Ha felforrt az epres-kókusztejszínes keverék, kivesszük a bazsalikomleveleket, hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat és elkeverjük.
- Lehúzzuk a tűzhelyről és kisebb poharakba adagoljuk, majd ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
- Friss eperrel és áfonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc+hűtési idő
Nehézségi szint: kezdő
Sokan a kókusz főzőkrémet helytelenül kókusztejszínnek hívják, de megtévesztő, hiszen a kókusz főzőkrémnek nincs köze a tejhez. Növényi alapú termék, ezért tejfehérje, laktóz és természetesen gluténmentes is.
A kókusz főzőkrém felhasználását tekintve ugyan úgy működik, mint a főzőtejszín.
Próbálják ki más ételek elkészítésénél is!
- Recept címke: 30 perc alatt bazsalikom cukor eper kókusztejszín poharas desszertek zselatin