Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csokis-epres gluténmentes desszert recept

Csokus epres gluténmentes desszertElérkezett, amit mindenki annyira várt: egyrészről visszavonhatatlanul itt a jó idő, és ezzel együtt a friss, zamatos gyümölcsök időszaka.
Mai desszertünk is eperrel készült! Egy izgalmas pohárkrém a csoki, és eper párosától, csak jó lehet.

Csokis-epres gluténmentes desszert

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2,5 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 2-3 evőkanál méz/nyírfaporcukor (hashajtóhatású lehet, erre érzékenyeknél!)
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot.
  • Ha kész, hozzákeverjük a kakaóport és az apróra vágott gluténmentes étcsokoládét.
  • A csokis-kakaós habot sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és 150 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük/szárítjuk.
  • Ha kész, hagyjuk kihűlni.
  • Ha teljesen kihűlt, előkészítjük a desszertet: az epret megmossuk, kicsumázzuk és feldaraboljuk.
  • A habtejszínt felverjük és hozzákeverjük a mézet.
  • Kiskanállal, vagy kézzel kis darabokat törünk a megsütött csokis habból és 1-2 dl-es poharak aljába szórjuk a darabokat.
  • Rászórunk pár eperdarabkát és rákanalazunk 2-3 evőkanál felvert tejszínt, majd a tetejére szintén szórunk egy kicsit a csokis sütiből és pár szem eperrel díszítjük.

Elkészítési idő: 20 perc + 60 perc sütés-hűlés

Gluténmentes receptjeinket nem csak gluténérzékenyeknek ajánljuk!

Kategória: