Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Nagyon egyszerű gluténmentes piskóta recept

Olcsó, egyszerű gluténmentes piskóta recept almávalEgy kedves olvasónk Szele Judit küldte számunkra ezt a kipróbált receptet.

Hozzávalók:

  • 2 közepes alma hámozva, kisebb lapocskákra vágva
  • 5 ek. kristálycukor (lehet nádcukorral is készíteni)
  • 5 ek. rizsliszt
  • 5 db M méretű tojás
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • csipet útifűmaghéj
  • őrölt fahéj ízlés szerint

A gluténmentes piskóta elkészítése:

  • Az almák előkészítésével kezdem a munkát. Fahéjjal megszórva félreteszem
  • A tojásokat szétválasztom, a sárgáját egy bögrében gyűjtöm. A fehérjét, – a cukrot lassan hozzáadagolva – nagyon kemény habbá verem. Utána a sárgájákat egyesével elkeverem a felvert habban, a bögrét lottyantásnyi (kb. 0,5 dl) vízzel kiöblítem, majd ezt a folyadékot is hozzáadom a masszához (mert az útifűmaghéj vizet köt meg).
  • Ezután a rizslisztet (benne a szódabikarbóna és útifűmaghéj), magasról szórva elkeverem a masszában. (A magasról szórással levegőt juttatunk a tésztába).
  • A tepsim aljára sütőpapírt teszek, zsiradékkal kicsit megkenem. Szépen elrendezem a fahéjas almaszeletkéket, melyeket kicsit megcukrozok. Rá a tojásos-lisztes massza.
  • Én gázsütő közepes fokozatán 30 percig sütöm. (ez kicsit eltér a szokásos piskóta készítési módtól, de egyszerűbb, és  a végeredmény ugyanolyan).
  • Amikor elkészült farácsra borítom, így felül lesz az alma, a sütőpapírt leveszem :).
  • Teljes kihűlés után vágom kis kockákra.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: könnyű

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Judit már kenyérreceptet is küldött nekünk korábban.

Kategória: , , , ,