Rebarbarás-epres morzsa vaníliafagyival
- 8 gombóc gluténmentes vanília fagylalt
- 4 szál rebarbara
- 20 dkg eper
- 7 dkg + 1 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg hideg Lurpak vaj
- 15 dkg darált mandula
- (A tetejére 2-3 szem eper.)
Elkészítés:
- A rebarbarát megmossuk, végeit levágjuk, szárát felszeleteljük. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és feldaraboljuk.
- A rebarbarát és az epret egy kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba tesszük, megszórjuk az 1 evőkanál cukorral és összeforgatjuk.
- A vajat összemorzsoljuk a 7 dkg cukorral és a darált mandulával és az így kapott morzsát a tálba szórjuk (az eperre és rebarbarára) úgy, hogy mindenhova jusson. 180 °C fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt, összeállítjuk a desszertünket: a poharakba 2-2 gombóc vanília fagyit kanalazunk, rá egy réteg epres-rebarbarás morzsát és a tetejére 1-1 szelet/ szem epret teszünk.
Tipp: készíthetjük úgy is, hogy alulra is morzsa kerül, rá fagylalt és ismét morzsa, vagy rakhatunk a rétegek közé friss eperszeleteket is.
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom az egész adagra és egy adagra vonatkozólag vaníliafagylalt nélkül
Egész adag (4db) | Egy adag | |
Energia | 2533 kcal /10586 kJ | 472 kcal /1973,5 kJ |
Fehérje | 46 g | 12 g |
Zsír | 199 g | 5 g |
Szénhidrát | 128 g | 93 g |
Élelmi rost | 35,5 g | 5,6 g |
A rebarbarás-epres morzsa recept és a tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel elvégezte Dékei Zóra dietetikus.
- Recept címke: cukor eper gluténmentes fagylalt mandula poharas desszertek rebarbara vaj