Házi kecskesajtkrém – egyenesen a piacról
- 90 g friss feta jellegű kecskesajt
- 30 g dióbél
- 60 g natúr joghurt (1,5%-os)
- pár csepp citromlé
- 1 teáskanál (4,5 g) olívaolaj
Elkészítés:
- A kecskesajtot villa segítségével törjük szét, majd keverjük krémesre a natúr joghurttal és egy teáskanál olívaolajjal.
- A diót vágjuk apróra konyhakés vagy aprítógép segítségével. Utóbbi esetében vigyázzunk, hogy ne aprítsuk teljesen finomra, maradjon egy kissé darabos. Keverjük hozzá az aprított diót a krémhez, majd adjunk hozzá pár csepp facsart citromlevet.
- Tálalásig tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: 5 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:
Energia | 291 kcal / 1216 kJ |
Zsír | 24,5 g |
Szénhidrát | 5 g |
Fehérje | 11,9 g |
Élelmi rost | 0,7 g |
A sajtkrém receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom dió feta sajt joghurt max. 20 perces gluténmentes receptek olívaolaj