Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Házi kecskesajtkrém – egyenesen a piacról

házi kecskesajtkrémHozzávalók 2 adaghoz:

  • 90 g friss feta jellegű kecskesajt
  • 30 g dióbél
  • 60 g natúr joghurt (1,5%-os)
  • pár csepp citromlé
  • 1 teáskanál (4,5 g) olívaolaj

Elkészítés:

  • A kecskesajtot villa segítségével törjük szét, majd keverjük krémesre a natúr joghurttal és egy teáskanál olívaolajjal.
  • A diót vágjuk apróra konyhakés vagy aprítógép segítségével. Utóbbi esetében vigyázzunk, hogy ne aprítsuk teljesen finomra, maradjon egy kissé darabos. Keverjük hozzá az aprított diót a krémhez, majd adjunk hozzá pár csepp facsart citromlevet.
  • Tálalásig tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkoztatva:

Energia 291 kcal / 1216 kJ
Zsír 24,5 g
Szénhidrát 5 g
Fehérje 11,9 g
Élelmi rost 0,7 g

A sajtkrém receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: ,