Rozmaringos gluténmentes sajtos tallér – szilveszteri bulira
A szilveszteri bulira készülődünk ezzel a gluténmentes sajtos tallérral. Receptünk egy igazi ropogós, illatos-sajtos rágcsa, amiből nem elég egy adagot készíteni.
Hozzávalók kb. 12-14 db-hoz:
- 50 g rizsliszt
- 25 g kukoricaliszt
- 50 g puha vaj
- 125 g reszelt gouda sajt
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 1-2 ág rozmaring
Elkészítés:
- A puha vajhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a kétféle liszttel elkevert szódabikarbónát és a felaprított rozmaringleveleket és összegyúrjuk.
- Hűtőbe tesszük fél órára.
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és sütőpapírt terítünk egy tepsire.
- A tésztából kisebb darabokat tépünk, gombóccá formázzuk, majd tenyérrel jól ellapítjuk.
- Sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt enyhén pirosasra sütjük.
Nehézségi fok: könnyű
Elkészítési idő: 60 perc (pihentetéssel együtt).
Tápanyagtartalom 1 adagban | 12 darab készítése |
14 darab készítése |
Energia | 377,2 kJ / 92,0 kcal | 320,6 kJ / 78,2 kcal |
Fehérje | 2,9 g | 2,5 g |
Zsír | 6,5 | 5,5 g |
amelyből telített zsírsavak | 4,2 gg | 3,6 g |
Szénhidrát | 4,8 g | 4,1 g |
amelyből cukrok | 0,0g | 0,0 g |
Élelmi rost | 0,2 g | 0,2 g |
A rozmaringos gluténmentes sajtos tallér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: fehér rizsliszt gouda sajt kukoricaliszt rizsliszt rozmaring sós sós aprósütemények szódabikarbóna vaj