Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kesudiós-mangós joghurt – 20 perc

kesudiós mangós joghurtHozzávalók 2 főre:

  • 4 dl natúr * joghurt
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db mangó
  • 5 dkg kesudió
  • ízlés szerint 5 dkg marcipán

Elkészítés:

  • A kesudiót száraz serpenyőbe szórjuk és közepes lángon pár perc alatt – rázogatva – megpirítjuk. (Ezt akár előző este is elkészíthetjük.)
  • Ha kész, félretesszük hűlni.
  • A joghurtot kikeverjük a mézzel és a reszelt citrom héjával és tálakba szedjük.
  • A mangó húsát kis kockákra vágjuk és a felét a joghurtba keverjük a felkockázott marcipánnal együtt.
  • A maradék mangót a tetejére szórjuk és meghintjük a felaprított pirított kesudióval is.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Nehézségi szint: kezdő

* Cöliákia mellé társult tejcukor érzékenység esetén használható laktózmentes joghurt is.

Kategória: , ,