Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Rozmaringos gluténmentes sajtos tallér – szilveszteri bulira

Rozmaringos gluténmentes sajtos tallérA szilveszteri bulira készülődünk ezzel a gluténmentes sajtos tallérral. Receptünk egy igazi ropogós, illatos-sajtos rágcsa, amiből nem elég egy adagot készíteni.

Hozzávalók kb. 12-14 db-hoz:

  • 50 g rizsliszt
  • 25 g kukoricaliszt
  • 50 g puha vaj
  • 125 g reszelt gouda sajt
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1-2 ág rozmaring

Elkészítés:

  • A puha vajhoz hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a kétféle liszttel elkevert szódabikarbónát és a felaprított rozmaringleveleket és összegyúrjuk.
  • Hűtőbe tesszük fél órára.
  • Előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és sütőpapírt terítünk egy tepsire.
  • A tésztából kisebb darabokat tépünk, gombóccá formázzuk, majd tenyérrel jól ellapítjuk.
  • Sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt enyhén pirosasra sütjük.

Nehézségi fok: könnyű

Elkészítési idő: 60 perc (pihentetéssel együtt).

Tápanyagtartalom 1 adagban 12 darab
készítése
14 darab
készítése
Energia 377,2 kJ / 92,0 kcal 320,6 kJ / 78,2 kcal
Fehérje 2,9 g 2,5 g
Zsír 6,5 5,5 g
   amelyből telített zsírsavak 4,2 gg 3,6 g
Szénhidrát 4,8 g 4,1 g
   amelyből cukrok 0,0g 0,0 g
Élelmi rost 0,2 g 0,2 g

A rozmaringos gluténmentes sajtos tallér recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,