Gyors diós-almás gluténmentes süti édesítőszerrel
Ezt a gyorsan elkészíthető gluténmentes süti receptet Mona új Élet az ételallergiával című gluténmentes receptes-könyvéből kaptuk
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- édesítő ízlés szerint
- 1 cs sütőpor
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 10 dkg almalekvár
- 9 dkg gluténmentes süteményliszt
- 3 dkg dióliszt
Elkészítés:
- Az összes alapanyagot alaposan kikeverjük, majd kétfelé szedjük.
- Az egyik feléhez hozzá adjuk a diólisztet.
- Egy szilikon formába öntjük előbb a sima részt, majd bele a diósat és villával összekeverjük.
- Majd 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
Nehézségi szint: könnyű
Elkészítési idő: 40 perc
Tápanyagtartalom 1 szeletben |
10 szelet készítésekor |
12 szelet készítésekor |
Energia | 318,1 kJ / 76,3 kcal | 206,0 kJ / 49,4 kcal |
Fehérje | 3,2 g | 2,7 g |
Zsír | 1,9 g | 1,6 g |
amelyből telített zsírsavak | 0,7 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 11,1 g | 9,3 g |
amelyből cukrok | 2,7 g | 2,3 g |
rost | 1,8 g | 1,5 g |
A gluténmentes süti tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: almalekvár dióliszt édesítőszer gluténmentes liszt psyllium rost (útifűmaghéj) sütőpor tojás